Regionalna smotra

Bh udruzenje Gislaved
REGIONALNA SMOTRA KULTURE
Regionalna smotra kulture naroda Bosne i Hercegovine je ove godine odrzana 5. maja u Gislavedu. Domacin smotre je bilo Bh udruzenje Gislaved, organizator Jönköping oblast.
Manifestacija je odrzana u Folkets Husu u saradnji sa Komunom Gislaved i podrskom NBV-a.
Na ucesce u Smotri pozvana su sva bh udruzenja Jönköping regije, te udruzenja iz Norrköpinga, Mjölby-a i Motale. Odazvala su se udruzenja: Jönköping, BiH Norrköping, Diaspora/Norrköping, Värnamo i Gislaved. Tokom programa na sceni su se pojavila 223 ucesnika u starosnoj dobi: mladji juniori/juniori/seniori. Program je ocijenjen kao vrlo raznovrstan, interesantan i bogat. Osjetio se pomak u radu s djecom i omladinom na njegovanju maternjeg jezika, jer je program u govornim disciplinama obogacen recitatorskim, recitalskim i dramskim dijelom.
Ocjena je da su sve takmicarske grupe pokazale kvalitet i raznovrsnost u svome radu.
Planiranje i pripreme za ovu manifestaciju su pocele vrlo rano, vec od sastanka GO regije Jönköping, nakon cega su uslijedili sastanci i dogovori u Bh udruzenju Gislaved. Podijeljeni su pojedinacni i grupni zadaci, svako je imao svoju duznost pa na dan Smotre sve je islo po planu.
Ocjenjujemo da je ova manifestacija planirana do detalja i da je dan protekao u prijatnoj atmosferi i na zadovoljstvo svih prisutnih. Mislimo da smo kao domacini u potpunosti ispunili ocekivanja i zadatak uradili u skladu s potrebama i zeljama svih. Jedini nedostatak je funkcionisanje tehnike, ali to je dobro znani problem na nasim manifestacijama. Ovaj problem cemo zajedno rijesiti tokom godine koja je ispred nas, kako bi sljedeci organizator izbjegao probleme te vrste.
Poslije takmicarskog dijela svi prisutni su pozvani na druzenje uz muziku u prostorijam udruzenja domacina. Vrlo prijatno je bilo vidjeti da su sva udruzenja/ucesnici dosla na druzenje. Utoliko su nam ukazali vecu cast i podigli opste raspolozenje.
Po rastanku su svi izrazili zahvalnost za dobro funkcionisanje dana: od dobrog i ukusnog rucka, takmicarskog dijela programa i druzenja.
Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji nacin doprinijeli da ovaj dan bude onako kako dolikuje i kako je planirano. Zahvaljujemo ucesnicima za dolazak i ucesce a i za ostanak na druzenju. Zahvaljujemo Glavnom odboru Bh udruzenja Gislaved na celu sa predsjednikom i svim radnim grupama i pojedincima. Lijepo je bilo vidjeti da smo svi zajedno ekipa.
HVALA SVIMA!