Dan drzavnosti Bosne i Hercegovine

Na Dvadeset drugoj saveznoj smotri kulturnog stvaralastva i skolstva u Göteborgu, odrzanoj 25. novembra,  na Dan drzavnosti Bosne i Hercegovine, Bh udruzenju Gislaved je dodijeljeno priznanje ”Najuspjesnije udruzenje” Saveza bh udruzenja u Svedskoj.

Ponosni smo na ovo znacajno priznanje iz vise razloga: dobili smo ga prvi, dobili smo ga od svoje organizacije, dobili smo ga na Dan drzavnosti nase nam drage domovine, te uruceno je od uvazenog gosta Smotre, gospodina Zeljka Komsica.

Zadovoljstvo bi bilo potpuno da je na sceni procitano obrazlozenje za dodjelu priznanja. Ove godine Savezna smotra je odrzana u dva dijela, a mnogi nisu prisustvovali prvom dijelu Smotre odrzanom u Gislavedu, 7. oktobra 2017.

Bh udruzenje Gislaved je osvojilo ovo izuzetno lijepo priznanje na osnovu uspjeha svojih ucesnika u obadva dijela Smotre,  a to su: 5 prvih mjesta ( recitacija mladji juniori, recitacija juniori, recital mladji juniori, sevdalinka seniori, mjesoviti hor seniori) i jedno drugo mjesto: recital juniori.

Nije na odmet napomenuti i to da smo za vrlo kratko vrijeme  prihvatili i pripremili organizaciju prvog/govornog dijela Smotre i proveli je bez zamjerki sa bilo koje strane. Ne zalimo, spremni smo uvijek uraditi sve ono sto je zajednicko i sto sluzi svima nama na zadovoljstvo i cast.