Pobjednici serie/Serie vinnare

Ett litet lag med ett stort hjärta – Bosna IF Gislaved

 Under helgen som Manchester United fans sörjde, Liverpool fans blev chockade över nederlaget och Barcelona fans vägrade mötet med Sevilla hade fans, ledning och spelare i Bosna IF en anledning att fira och glädja sig.

I den sista omgången spelade de 3:3 mot Bredaryds IK-lag och vann rätten att spela i fjärde divisionen i svensk fotboll. Den här lilla klubben med ett stort hjärta gjorde vad de längtade efter: de spelade en bra säsong, hade en fantastisk stämning i laget och placerade sig i en högre rang i tävlingen. Ett stort antal matcher, speciellt de sista omgångarna, spelades på ett sådant sätt att det skrevs noll till motståndaren och allt slutfördes med resultatet 3:3 i den sista omgången och en placering i tävlingens högre division. Men resultatet kommer vi inte minnas lika mycket som det faktum att denna säsong med varje vinst och varje match hade en stämning och större önskan om att vinna. Låt oss inte glömma att den här lilla klubben är från den lilla staden Gislaved i Sverige och består av människor som kom till Gislaved som flyktingar för att de flydde från krigets rädsla från dåtidens Jugoslavien eller består av deras barn, arvingar av samma ande och med ett stort hjärta. Symboliken i lagets namn är tydlig: Bosnien. Det behåller deras sorg för hemlandet men också deras enorma kärlek för deras hemland Bosnien och Hercegovina. Vissa kommer att säga; Det är bara 4:e divisionen. Men: Nej! Det här är vår Champions League. Det är resultatet av arbetet med barn och ungdomar, det är vår enhet, det är vårt hjärta, det är vi; klubbledningen, BH-förening, fans och spelare i Bosna IF från Gislaved. Under det 27:e året av vår existens går vi in i 4:e divisionen, redo att fortsätta skydda våra barn och ungdomar från ”problem på gatorna” genom sport och genom vår BH-förening i Gislaved. Men vi är också redo för nya segrar och framgångar. Vi är en liten klubb men vårt hjärta är stort- Bosna IF Gislaved.

Till alla våra vänner, lojala fans och sponsorer; tack för att ni är med oss hela vägen.

Skriven av Adis Barucic

2020-10-09, Gislaved

Mali tim velikog srca – Bosna IF Gislaved

Tokom vikenda u kojem su navijači Manchester Uniteda tugovali, navijači Liverpoola bili šokirani porazom, a navijači Barcelone strepili od susreta sa Sevillom, navijači, uprava i igrači Bosna IF Gislaved imali su razloga za slavlje i veselje.

U posljednjem kolu odigrali su 3:3 sa ekipom Bredaryds IK i time izborili pravo nastupa u 4. diviziji švedskog nogometa. Ovaj mali klub velikog srca uradio je ono za čim su žudili; odigrali su dobru sezonu, imali odličnu atmosferu u ekipi i plasirali se u viši rang takmičenja. Veliki broj utakmica, a posebno zadnjih nekoliko kola, odigrali su tako da je na kraju utakmice kod protivnika pisalo 0, a sve se upotpunilo rezultatom 3:3 u zadnjem kolu i plasmanom u viši rang takmičenja. Ali rezultati neće biti toliko upamćeni koliko će se pamtiti činjenica da su ove sezone svakom pobjedom, svakom utakmicom, imali bolju atmosferu i veću želju za pobjedom. Ne zaboravimo da je ovaj mali klub iz malog gradića Gislaved u Švedskoj sastavljen od ljudi koji su u Gislaved stigli kao izbjeglice bježeći od ratnih strahota tadašnje Jugoslavije, ili sastavljen od njihove djece, nasljednika istog duha i velikog srca. Simbolika u imenu ekipe je jasna; Bosna. Odražava njihovu žal i tugu za domovinom, ali i neizmjernu ljubav prema domovini Bosni i Hercegovini.

Neki će reći; to je samo 4. divizija. Ne! To je naša Liga šampiona. To je rezultat rada sa djecom i omladinom, to je naša sloga, to je naše srce, to smo mi; uprava kluba, BH udruženje, navijači i igrači Bosne IF iz Gislaveda. U 27. godini postojanja ulazimo u 4. diviziju spremni da nastavimo na polju čuvanja naše djece i omladine od poroka ulice kroz sport i kroz naše BH udruženje u Gislavedu, ali spremni i na nove pobjede i za nove uspjehe.

Jer mi smo mali klub, ali srce nam je veliko – Bosna IF Gislaved.

Svim našim prijateljima, vjernima navijačima i sponzorima; hvala vam što se sa nama.

Napisao: Adis Barucic

2020-10-09, Gislaved

Slået op af Bosna IF Gislaved i Søndag den 4. oktober 2020